Na ovaj način možete preuzeti i izbrisati sve Googleove podatke

Google zna strašno puno o nama. Google te podatke koristi za pružanje personaliziranog korisničkog iskustva, ali i za, na primjer, preciznije oglašavanje. Ovdje ćemo vam pokazati kako pregledati, preuzeti i izbrisati prikupljene Googleove podatke.

Preuzmite svoje Google podatke

Da biste preuzeli podatke koje je Google prikupio o vama putem vlastitih proizvoda i usluga, morate biti na ovoj web stranici. Prijavite se svojim Google računom i odaberite koje Google proizvode želite arhivirati. Pojedinosti i opcije po proizvodu možete odabrati klikom na strelicu usmjerenu prema dolje. Kliknite Dalje za nastavak.

Sada morate odabrati vrstu datoteke za preuzimanje. Da biste osigurali da datoteka ne postane prevelika, možete podijeliti arhivu. Tada se arhiva može poslati na vašu adresu e-pošte putem veze za preuzimanje ili je možete dodati u oblak usluge Google Drive, Dropbox ili Microsoft OneDrive.

Pregledajte Googleove podatke

Google čuva podatke o vašem ponašanju i aktivnostima na internetu. To se, na primjer, događa kada ste prijavljeni s Google računom u aplikaciji ili usluzi, na stolnom računalu i pametnom telefonu. Primjeri podataka koji se prate su vaša pretraživanja, videozapisi koje ste gledali na YouTubeu, povijest vaših lokacija itd.

Te podatke možete pogledati putem stranice Moja aktivnost. Podaci se mogu filtrirati prema datumu ili proizvodu, tako da možete brže pretraživati ​​podatke.

Izbrišite Googleove podatke

Prema Googleu treće strane ne mogu pregledavati ove podatke, ali neki ljudi radije ih jednostavno brišu. To možete učiniti prijavom na stranicu Moja aktivnost svojim Google računom. Kliknite izbornik hamburgera i odaberite Izbriši aktivnost na temelju . Kliknite padajući izbornik i odaberite Prilagođeno ili Neograničeno . Kliknite Prije i odaberite trenutni datum. Tada će se izbrisati svi podaci.

Ako uopće ne želite da Google prikuplja takve podatke, prijavite se na stranicu Moja aktivnost svojim Google računom i odaberite opcije Aktivnosti s izbornika hamburgera . Ovdje možete isključiti sve podatke koje ne želite dijeliti s Googleom. U skočnom prozoru odaberite opciju Pauza da biste potpuno onemogućili prikupljanje podataka.