Izbrišite sve svoje podatke o privatnosti pomoću značajke Click and Clean

Privatnost je osjetljivo pitanje u ovo doba prisluškivanja NSA-a i cyber kriminala. Najsigurnije je učiniti što manje interneta, ali to je vrlo loš savjet u 2014. godini. Manje rigorozno, ali vrlo učinkovito proširenje Click and Clean za Firefox.

Preuzmite Click and Clean

Click and Clean je proširenje koje vam omogućuje brisanje povijesti preglednika, privremenih datoteka, preuzetih datoteka, kolačića i još mnogo toga jednim dodirom gumba - ukratko, svega što prikazuje ono što ste radili u Firefoxu. Proširenje je dostupno i za Google Chrome (djeluje gotovo isto), ali u ovom ćemo članku razgovarati o verziji Firefoxa. Da biste preuzeli proširenje, idite na stranicu proširenja i kliknite Dodaj u Firefox, a zatim Instaliraj sada . Morate ponovo pokrenuti svoj preglednik nakon instalacije da biste ga mogli koristiti.

Proširenje za Firefox i Chrome je besplatno.

Koristite Click and Clean

Nakon što ste instalirali Kliknite i očistiti i ponovno preglednik, naći ćete proširenje kada kliknete narančasti gumb Firefox u gornjem lijevom kutu, a zatim kliknite Add-ons i Opcije na Click & Clean . Tada ćete vidjeti prozor sa svim vrstama opcija. Čini se da gornja traka u ovom prozoru sadrži kartice, ali nemojte biti u iskušenju da ih kliknete, jer su to samo poveznice do Facebook i Twitter profila stvaratelja (ne od postavki privatnosti povezane s Facebookom i Twitterom).

Opcije su prilično očite, glavna je da se podaci mogu automatski izbrisati kada zatvorite preglednik. Ovo je opcija koju preporučujemo jer znači da ne morate svaki put kliknuti gumb (s rizikom da ga zaboravite). Zanimljiva je i opcija da se program automatski pokreće kada zatvorite preglednik, tako da možete pokrenuti drugi softver koji se odnosi na privatnost kada, na primjer, završite s surfanjem. Malo se ide, ali lijepo je što je to moguće. Želite li odmah izbrisati svoje podatke osjetljive na privatnost? Zatim kliknite Clear now !

Možete postaviti program da briše vaše podatke kada zatvorite preglednik.