Na primjer, Facebook više ne može pristupiti vašoj povijesti lokacija

Usluge društvenih medija prečesto traže vašu lokaciju. Ponekad je korisno, na primjer jer se preporuke mogu dati na temelju toga gdje se nalazite. Ovdje ćemo vam pokazati kako onemogućiti ovu opciju na Facebooku ako radije ne dopuštate usluzi pristup vašoj povijesti lokacija.

Ako Facebook zna vašu lokaciju, možete se prijaviti na raznim mjestima, pročitati recenzije i dobiti preporuke. To je korisno, ali ne sviđa se svima da Facebook i drugi ljudi mogu vidjeti gdje su bili. Srećom, možete spriječiti Facebook da pristupi vašoj lokaciji.

U potpunosti isključite lokaciju

Možete naravno potpuno isključiti usluge lokacije na svom uređaju, tako da Facebook ne može vidjeti gdje se nalazite. Međutim, to također znači da joj niti jedna druga aplikacija ne može pristupiti, tako da ne možete, na primjer, koristiti upute i slično u drugim aplikacijama.

Na vašem iPhoneu povijest vaše lokacije nalazi se u Postavkama> Privatnost> Usluge lokacije> Sustav> Lokacije koje se često posjećuju . Ovu povijest možete izbrisati klikom na Očisti povijest na ovom zaslonu . Ovdje također možete u potpunosti isključiti Česte lokacije .

Na Android uređaju možete isključiti svoju lokaciju u odjeljku Sigurnost i lokacija> Lokacija . Ovdje također možete vidjeti koje su aplikacije nedavno tražile vašu lokaciju. Ako onemogućite funkciju, nijedna aplikacija neće moći pristupiti vašoj lokaciji, uključujući Facebook.

Isključite lokaciju na Facebooku

Međutim, u mnogim je slučajevima bolje odbiti Facebook pristupu vašoj povijesti lokacija. To osigurava da Facebook više ne može pristupiti pohranjenim podacima o lokaciji na vašem uređaju i da sam Facebook više ne može pohranjivati ​​podatke o lokaciji. Ostale aplikacije i dalje mogu upotrebljavati usluge lokacije i povijest lokacija na vašem uređaju.

Otvorite Facebook aplikaciju i idite na postavke pritiskom na izbornik hamburgera. Idite na Postavke> Postavke računa i odaberite Mjesto .

Ovdje možete isključiti opciju Povijest lokacija , postaviti dijeljenje lokacije za Obližnje prijatelje i druge značajke temeljene na lokaciji poput Savjeta o mjestima i Wi-Fi pretraživanja . Ove se opcije odnose na aplikaciju Facebook na Androidu i iOS-u.

Ako u potpunosti isključite usluge lokacije za Facebook, više nećete moći ni prijavljivati ​​se ni povezivati ​​lokacije sa svojim postovima na vremenskoj traci.

Želite li radije deaktivirati Facebook ili ga jednostavno potpuno izbrisati? Evo kako to učiniti.