Na ovaj način možete izbrisati svoj račun na Instagramu

Želite li izbrisati svoj Instagram račun? Ako ste se umorili od aplikacije za fotografije, svoj Instagram možete izbrisati ili privremeno deaktivirati. Hoćete li svoj račun staviti na čekanje? Ili želite potpuno ukloniti Insta? Evo kako to učiniti.

Kako mogu izbrisati svoj Instagram račun?

  • Prijavite se u svoj web preglednik putem stranice Instagram

  • Kliknite svoje korisničko ime u gornjem desnom kutu

  • Pored imena svog profila odaberite Uredi profil

  • Na dnu stranice sada možete privremeno onemogućiti moj račun

    Želite li trajno izbrisati svoj račun?

    • Zatim idite na stranicu za brisanje računa na Instagramu.

    Zašto brisati Instagram?

    Instagram je popularna usluga na društvenim mrežama na kojoj svoje fotografije možete podijeliti s drugima. Ako više ne koristite uslugu ili ako odlučite da više ne želite da vaš sadržaj bude dostupan na Internetu, možete privremeno deaktivirati ili trajno izbrisati svoj račun. Također pročitajte: Kako poslati nestajuće fotografije na Instagram.

    Drugi mogući razlog za ignoriranje Instagrama je matična tvrtka Instagrama: Facebook. Ne samo da se tvrtka brine o privatnosti svojih korisnika, Facebook je također redovito umiješan u više skandala s privatnošću.

    Uz to, u svakom je slučaju pametno dovesti u pitanje davanje određenih prava aplikacijama na vašem telefonu. U prošlosti su se takve aplikacije na društvenim mrežama, uključujući Instagram, pokazale ranjivima na hakerske napade. Istraživači Check Pointa utvrdili su curenje koje je ljudima omogućilo da preuzmu račune ljudi. Na taj je način između ostalog moguće čitati privatne poruke, brisati i objavljivati ​​postove. Propuštanje je sada zatvoreno, iako to pokazuje rizike korištenja aplikacije poput Instagrama

    Želite li znati kako možete još bolje zaštititi svoje osobne podatke? Zatim pogledajte naš paket tečajeva za sigurnost i privatnost Tech Academy.

    Deaktivirajte račun

    Ne morate deaktivirati svoj račun kako biste spriječili određene ljude da vide vaš sadržaj. Moguće je blokirati ili ograničiti ljude putem postavki privatnosti.

    Ako deaktivirate svoj račun, on će biti skriven zajedno sa svim vašim fotografijama, komentarima i sviđanjima, tako da ih drugi više neće moći vidjeti. Međutim, sadržaj se ne uklanja. Kad se ponovno prijavite na uslugu, sve će biti ponovno vidljivo i dostupno.

    Iz aplikacije Instagram nije moguće deaktivirati svoj račun. Da biste to učinili, morate otići na web mjesto Instagrama i prijaviti se na uslugu. To se može učiniti s računala ili mobilnog uređaja. Kliknite ili pritisnite svoje korisničko ime u gornjem desnom kutu i odaberite Uredi profil . Zatim odaberite Privremeno onemogući moj račun i slijedite upute na zaslonu.

    Uklonite račun

    Ako izbrišete svoj račun, on će biti u potpunosti i trajno izbrisan zajedno sa svim vašim fotografijama, videozapisima, sljedbenicima, komentarima i sviđanjima.

    Svoj račun možete izbrisati na ovoj Instagram stranici. Za ovo ćete morati biti prijavljeni. Upitat će vas zašto želite izbrisati svoj račun kako bi programeri mogli poboljšati uslugu vašim povratnim informacijama. Morate odgovoriti na ovo pitanje prije nego što možete izbrisati svoj račun. Zatim možete pritisnuti ili kliknuti na Trajno izbriši moj račun.

    Ako kasnije želite ponovo početi koristiti Instagram, ne možete stvoriti račun s istim korisničkim imenom kao prije, a vaš stari račun ne može se ponovno aktivirati.